CLAAS VARIO skæreborde 1230 og 1080 med mere udstyr

Vario skærebord

Perfekt snit med store arbejdsbredder

Harsewinkel, august 2016. CLAAS har ændret VARIO skærebordene 1230 og 1080 med stor arbejdsbredde fuldstændigt og tilbyder nu begge modeller med nyt udstyr. De nye VARIO skæreborde er især konstrueret til høst af korn og raps og udmærker sig ved høj slagkraft og arealydelse ved forskellige udbytteniveauer. Ved videreudviklingen blev der især lagt vægt på at øge kapaciteten, fleksibiliteten og komforten for føreren.

Variabel knivgangslængde med 700 mm indstillingsområde

Ligesom på de mindre VARIO skæreborde kan knivgangslængden også tilpasses trinløst i modellerne 1230 og 1080. Den variable knivgangsstilling kan indstilles fra -100 mm til 600 mm. Føreren kan nemt og bekvemt ændre knivgangens længde på kørehåndtaget og til enhver tid tilpasse den til korn med lange eller korte strå og andre afgrøder som fx raps. Selv i lejesæd kan man opnå en konstant materialestrøm ved at indstille den korrekte knivgangslængde.

Delt indføringssnegl og vinde

De to VARIO modellers store arbejdsbredde på 12,30 m og 10,80 m betyder, at indføringssneglen og vinden er delt og lejret i midten. Det sikrer en rolig og frem for alt stabil gang selv under vanskelige arbejdsbetingelser med fugtigt eller liggende korn eller i forbindelse med den krævende rapshøst. Desuden er indføringssneglen og vinden meget robuste, hvilket sikrer en konstant høj kapacitet.

Delt knivbjælke med transmission i begge sider

En særlig fordel ved VARIO skærebordene er indføringssneglens og knivbjælkens førsteklasses transmissionsteknik. Begge trækkes mekanisk via gear og kraftoverføringsaksel. Knivbjælkerne, der ligesom vinden og sneglen er delt, er udstyret med synkront træk fra venstre og højre i begge sider. Det sikrer en meget rolig gang og stabilitet under alle høstforhold, hvilket bidrager til VARIO modellernes høje arealydelse. De to knivbjælker overlapper hinanden midt på skærebordet og sikrer dermed et rent snit i hele arbejdsbredden.

Modellerne VARIO 1230 og 1080 passer til alle CLAAS mejetærskere i LEXION serien og fås til høstsæsonen 2017.