QUADRANT 5300 – presseren

Claas QUADRANT 5300

Højeffektiv knytter, automatisk pressetryksregulering og hydraulisk indføring fås nu også til ballestørrelsen 90 x 120 cm

Harsewinkel / Metz, august 2016. Sidste sommer præsenterede CLAAS QUADRANT 5200 og 4200 og dermed den højeffektive CLAAS knytter med automatisk pressetryksregulering og aktiv luftføring til ballestørrelsen 70 cm x 120 cm. CLAAS indfører nu også disse innovative nyheder til Europas mest udbredte ballestørrelse på 90 cm x 120 cm og erstatter den tidligere model QUADRANT 3300 med den nye QUADRANT 5300.

Øget kapacitet

Ved udviklingen af de nye firkantballepressere og dermed også af QUADRANT 5300 blev der lagt vægt på højere komprimering, mere formstabile baller og en samlet set højere kapacitet. Derfor er drejningsmomenterne på indpakker- og rotorkoblingen, omdrejningstallet og pressekanalens længde ligeledes øget med cirka 12 % i den nye model 5300.

Højeffektiv CLAAS knytter

I praksis er CLAAS enkeltknytteren populær på grund af bindesikkerheden uden uønskede garnrester. CLAAS har gjort sin enkeltknytter større og omdefineret hver eneste trin i bindeprocessen for at tilpasse den til de højere krav.
Knytternæbet og klempladen er blevet ændret konstruktionsmæssigt, så der arbejdes med længere garnender. Dermed kan knuden ikke længere gå op under højt pressetryk. Den nye højeffektive knytter arbejder desuden med en ny aktiv garnstyring. Den holder garnet fast med maksimalt pressetryk, mens ballen fyldes, og reducerer trykket under bindingen. Det belaster garnet mindre, så de nye pressere binder ballerne optimalt selv med garn af dårligere kvalitet.
Som noget særligt er knytterapparatet i QUADRANT 5300 udstyret med en excentrisk nålestyring. Dette CLAAS patent sikrer, at nålens hastighed varierer, så der er mere tid til bindingen. Når nålen bevæges opad, accelereres den hurtigt, hvorefter den bliver længe på knytteren. Derefter trækkes den igen hurtigt nedad. Det giver optimale binderesultater.

Aktiv knytterrensning

For at opnå en effektiv knytterrensning er den højeffektive TURBO FAN blæser udstyret med en aktiv luftføring. Den samlede luftstrøm føres målrettet til knytterne med en hastighed på 140 km/t både forfra og fra siden ved hjælp af penduler, der bevæger sig oscillerende. På den måde forbliver knytterne rene og uden rester, så de fungerer perfekt.

Automatisk pressetryksregulering

Med den CLAAS patenterede automatiske pressetryksregulering APC (AUTOMATIC PRESSURE CONTROL) kan QUADRANT 5300 altid udnytte den valgte effekt maksimalt. Føreren skal blot indstille den ønskede presseintensitet og den anvendte garnkvalitet i ISOBUS terminalen. Afhængigt af de to værdier, der måles med fire sensorer på knytteren og hovedrammen, regulerer presseren automatisk pressetrykket. Med APC kan uerfarne førere nu også udnytte maskinens og garnets fulde kapacitet og producere baller med samme vægt uafhængigt af materialets beskaffenhed.

Som standard har APC sensorer på tre knyttere. Som ekstraudstyr kan APC udstyres med seks sensorer til knytterovervågningen KSC (Knotter Control System). Det nye KCS viser løbende føreren de enkelte knytteres bindekvalitet på terminalen i traktorkabinen. Terminalens brugerflade kan i de nye pressere tilpasses individuelt efter førerens behov.
Ud over standard betjeningsterminalen OPERATOR tilbyder CLAAS ISOBUS terminalerne COMMUNICATOR II, S10 samt tabletvarianten “EASY on board App”.

Hydraulisk indføring

Som den første presserproducent indførte CLAAS sidste år hydraulisk indføring i QUADRANT 5200. Den bliver nu også monteret i QUADRANT 5300. Pickuppens hydrauliske træk, POWER FEEDING SYSTEM (PFS) og den bageste nedholderrulle betyder, at indføringshastigheden kan reguleres og nemt og bekvemt samt reverseres fra kabinen i tilfælde af tilstopninger, fx i forbindelse med bjærgning af ensilage. På den måde kan føreren altid arbejde afslappet og udnytte maskinens fulde kapacitet uafhængigt af betingelserne. På samme måde kan bladspild optimeres ved at arbejde med reduceret indføringsomdrejningstal i skrøbelige afgrøder som fx lucernehø.

FINE CUT snittesystem nu i to varianter

QUADRANT 5300 tilbydes som hidtil uden knive i ROTO FEED varianten, med 25 knive i ROTO CUT varianten og med 51 knive med FINE CUT snittesystemet.
CLAAS indførte FINE CUT snittesystemet for 15 år siden sammen med QUADRANT 2200. Siden da er hver anden firkantballepresser fra CLAAS kørt af båndet med dette snittesystem. Det succesrige koncept udvides nu med en ekstra variant. Ud over den velgennemprøvede inddeling til til-/frakobling af knivgrupperne (12-13-26-51) tilbyder CLAAS nu inddelingen 13-25-26-51 knive. Det er målrettet mod kunder, der foretrækker at arbejde med 25 eller 26 knive og derfor altid har to knivsæt i maskinen.